Dadelkoekjes
Zo ineens zin in koekjes. Hebben jullie dat nou ook wel eens? Ik heb het niet vaak maar gisteren was zo'n dag. Ontkennen en ontwijken heeft dan geen zin. Gewoon de keuken in!
Een blik in de voorraadkast en ik zag dadels, granola en volkorenmeel. Bingo!
Een blik in de voorraadkast en ik zag dadels, granola en volkorenmeel. Bingo!
Dadelkoekjes
120 gr zachte boter
60 gr dadelsiroop
150 gr volkorenmeel
50 gr granola
2 tl oranjebloesem water
6 dadels in kleine stukjes
Meng alles snel door elkaar. Roer zo kort mogelijk. Te lang kneden en roeren geeft taaie koekjes. Maak een deegworst van 3 cm dik. Rol het in plastic en leg een uur in de koelkast.
Leg een vel bakpapier op de plaat en verwarm de oven voor op 180c
Snij plakjes van 1/2 cm van het deeg en maak er een bolletje van. Leg het bolletje op de bakplaat en druk het met een thee lepel iets plat, zodat er een kommetje ontstaat.
Doe dit met al het deeg. Die in elk koekje een klein beetje dadelsiroop.
Bak ze 10-12 minuten. Ze zijn nog helemaal zacht nu dus kijk goed uit. Haal ze meteen uit de oven en laat afkoelen op een rekje. Nu worden ze ook harder.
Reacties