Gekonfijte sinaasappelschil
De foto is niet de beste, die zal ik tzt wel eens vervangen. Maar het recept is natuurlijk het belangrijkste.
Ik heb altijd wel een klein potje van deze sinaasappelschillen in de koelkast staan. Heelijk door een cake of de havermout. Door het zelf te maken heb ik het suiker gehalte in de hand en kan ik biologische schil gebruiken zonder troep er aan.
Gekonfijte sinaasappel
Bereidingstijd: 1 uur
3 (bio) sinaasappels
100 gr suiker
250 ml
Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Probeer zo min mogelijk wit mee te schillen, dat is wat bitter.
Doe de schillen met de suiker en water in een pannetje. Zet op zeer laag vuur en laat zo minsters 1 uur staan. De schillen zijn klaar als ze zacht zijn en het water is verdampt. Zijn ze nog niet zacht dan voeg je wat extra water toe. Laat nooit helemaal droog koken.
Laat de schillen op een keuken papier drogen.
Je kan ze nu in dunnen reepjes snijden maar ik bewaar ze liever zo. In een afgesloten glazen pot zijn ze minstens een maand houdbaar in en koelkast.
Reacties