Weekmenu voor rond de feestdagen
De dagen rond kerst en Oud&Nieuw zijn altijd een beetje chaotisch. Bij mij althans wel. Ik zit met mijn hoofd dan bij De Dagen en wat ik dan zal koken en vergeet helemaal dat er ook nog 'gewone' dagen zijn. Met als gevolg dat we die dagen vaak wel erg makkelijk en een tikkie ongezond eten. Om dat te voorkomen heb ik nu maar een weekmenu gemaakt. Dan kan ik de boodschappen in 1x bestellen en hoef ik er verder niet meer naar om te kijken.
Ik heb gekozen voor een reisje rond de wereld deze week. Omdat we met kerst vaak al veel vlees eten doe ik dat in de dagen er voor en na iets minder.
Klik op de vlag om naar het recept te gaan.
Enchiladas
Palestijnse olijfolie soep
vermoeden is hij niet modder vet. Neem wel een goede olijfolie, koud geperst.
BB&R
Nasi met tempeh en pindasaus
Tempeh is gemaakt van soja, normaal ben ik daar geen groot fan van, want slecht verteerbaar, maar tempeh is anders. De hele sojaboon is namelijk gefermenteerd dmv bacteriën. Net zoals wij onze zuurkool fermenteren om de kool beter verteerbaar te maken. Tijdens de fermentatie stijgt ook de voedingswaarden. Tempeh zit vol met oa vit B2-5-6 en heeft bijna net zo hoog eiwit gehalte als vlees. Het is dus een uitstekende vervanger.
Reacties